Farmárske trhy v Liptovskom Mikuláši vrátia na slovenský trh domácich výrobcov

22.10.2013 Liptovský Mikuláš

22.10.2013 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ – Do Liptova sa vracia tradičný spôsob trhovníctva. Farmárske trhy prinášajú možnosť miestnym pestovateľom, výrobcom a poľnohospodárom ponúknuť svoje výrobky priamo zákazníkovi tak, ako to bolo u nás po stáročia zvykom. Čerstvé domáce výrobky si budú môcť Mikulášania nakúpiť každý štvrtok až do konca novembra. 
Farmárske trhy už niekoľko rokov úspešne fungujú v Českej republike. „Našim zámerom je podporiť malopredaj lokálnych pestovateľov, ktorí ponúkajú najvyššiu kvalitu svojich výrobkov, no ich ponuka konečnému spotrebiteľovi je pre nich náročnejšia,,“ povedal Ivan Počinek, organizátor Farmárskych trhov.
Od štvrtka 24. októbra sa od 8:00 do 18:00 h na Námestí osloboditeľov začnú pravidelne každý štvrtok predajné dni, kde si budú môcť zákazníci kúpiť vždy čerstvé ovocie, zeleninu, chlieb, pečivo, ručne vyrábané cestoviny, sadenice, semená, kvety, slovenské vína, med, včelie produkty či bylinky, ale aj remeselné výrobky, ktoré boli neodmysliteľnou súčasťou tradičných trhovísk. „Práca poľnohospodárov a prvovýrobcov na Slovensku je neviditeľná, nedostatočne ohodnotená a zaslúži si najväčší rešpekt a našu pozornosť. Všetky potraviny, predávané výrobky sú pestované, chované, nakladané, údené alebo inak pripravované priamo našimi výrobcami,“ dodáva Ivan Počinek.
„Privítali sme zámer organizátorov, aby sme zároveň aj podporili aktivity na oživenie centra mesta. Farmárske trhy po schválení novely všeobecne záväzného nariadenia mesta sme zaradili medzi príležitostné trhy, ktoré sa pravidelne budú konať na území mesta podobne ako tradičné jarmoky. Podnikáme kroky aj na prípravu Vianočných trhov,“ doplnil Miroslav Parobek, vedúci oddelenia marketingu a podnikania mesta.
 
Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie a marketingu 
 

Vyberte región